ANDALUCÍA

Andalucía er den sydligste regionen i Spania, og kan skryte av mer enn 300 soldager i året.

Her finner man fantastisk natur, flotte kulturskatter og imponerende byggverk fra middelalderen da kampen mellom de kristne kongene og de arabiske herskerne var på sitt høyeste.

Med daglige direkte ruter til Málaga i hjerte av Andalucía er dette et perfekt reisemål.

 

Málaga

Málaga, også kalt «Paradisbyen» er en liten perle av dimensjoner, full av attraksjoner, kultur, tradisjon, historie, gastronomi og ikke minst utmerkede golfbaner.

Som hovedstaden på Costa del Sol, er Málaga mest kjent for sine flotte strender, men det mange ikke vet er at det er en verdens eldste byer og har derfor en mengde historie å by på. Ta deg en tur i det historiske sentrum som har blitt smakfullt restaurert i nyere tid, hvor man kan nyte ypperlig tapas og gode shoppingmuligheter. En tur innom Picasso museet er også et must, og nå kan man også besøke huset der denne kjente «malagueño» vokste opp.

Atmosfæren i Málaga er alene en god grunn for å reise dit. Det er en typisk spansk by hvor det meste skjer i et langsomt og behagelig tempo. Mellom de gamle husene i lyse pasteller vil du høre latter og hes flamencosang.

I tillegg til fritidsreiser har byen i nyere tid vokst frem som en av de mest spennende destinasjonene i Europa for arrangementer, konferanser og insentiver. Hvis du er ute etter noe som ikke er gjort før, er Málaga et ypperlig alternativ for ditt neste arrangement!

 

Marbella

Marbella er et av verdens mest luksuriøse feriesteder og det deilige klimaet gjør at det innbyr til utendørs aktiviteter hele året. Golf entusiaster strømmer til denne byen året rundt. Byen kjennetegnes av høy standard og tilbyr en rekke tjenester og infrastruktur designet for å ivareta vellykkede arrangementer. Det finnes et omfattende utvalg av luksushoteller, golfbaner, beach-klubber, restauranter og eksklusiv shopping. Marbella er en moderne og livlig by med vakre parker og bulevarder, designerbutikker og elegante restauranter. Bare fem minutter unna ligger den kjente havnen Puerto Banús, hvor luksusyachter og hyggelige barer tiltrekker seg både utenlandske og spanske turister.

 

Ronda

Bor man i Málaga eller Marbella er en dagstur til denne helt spesielle fjellandsbyen et must. Byen ligger på toppen av en klippe og er delt av en dyp kløft. En massiv steinbro, Puente Nuevo, er bygget over kløften og binder sammen byens to deler. Broen stod ferdig i 1793 etter 40 års konstruksjonstid. Det er hele 98 meter ned til bunnen av kløften på det dypeste, og fra toppen har du en fantastisk utsikt.

Ronda er også kjent for å være opprinnelsesstedet til moderne tyrefektingen slik vi kjenner det i dag, og byen har en tyrefekterstadion som er en av Spanias eldste, Placa de Toros, fra 1785.

 

Sevilla

Sevilla er den største byen i Andalucía med sine 700.000 innbyggere. Byen er et av de største historiske sentre i Europa og byr på massevis av kulturelle skatter.

Blant severdighetene man må få med seg i Sevilla er den fantastiske katedralen som er den tredje største kirke i verden. Her kan du se graven til Columbus, kunstverk av Goya og Murilla og massevis av fabelaktig arkitektur.

Minareten La Giralda som en gang var et av de høyeste religiøse monumenter i verden, er nå det iøynefallende klokketårnet til katedralen.

Alcázar Palasset som er en kongelig residens som brukes av landets monarker den dag i dag er et av de mest iøynefallende byggverk i Europa. Det er en gruppe bygninger og hager som kombinerer stiler fra helt tilbake til maurerne i det 11. århundre og frem til moderne tid.

Sevilla også kjent for å være flamencoens hovedstad, og er en helt spesiell by fyllt med lys, farger og eksotisk aroma. Sevillanere er utadvente og vennlige noe som gjør at man med en gang føler seg hjemme i denne vakre byen.

Byen har også en lang historie som arrangør av viktige forretnings arrangementer, kongresser og konvensjoner, noe som reflekteres i det omfattende møte og overnattings fasilitetene. Det finnes en rekke fantastiske arenaer for diverse firmaarrangementer, som inkluderer private palasser eid av Sevillas arisokrati. På landsbygda nær byen finnes i tillegg en rekke tradisjonelle andalusiske landbrukseiendommer kjent for oppdrett av hester og okser. Mange av disse imponerende «haciendas» er tilgjengelige for private arrangementer.

I 2012 vant Sevilla en konkurranse for Travelers Choice, det vil si hva de reisende foretrekker. Det er ikke uten grunn at over 2 millioner turister besøker Sevilla i året!

 

Granada

Byen som ligger ved foten av Sierra Nevada, er kanskje mest berømt for det fantastiske palasset og festningskomplekset Alhambra. Bli kjent med den praktfulle verdenen til sultanene i det gamle Al Ándalus, de magiske hagene og patioene i tusen og en natt stil, er et av de vakreste bygningskompleksene mennesket har konstruert, og det mest besøkte kulturminnet i Spania.

I tillegg har Granada en gamleby som er helt enestående, selv til Spania og Andalucía å være. Her finner du den flotte katedralen i renessansestil, omgitt av et mylder av smale smug og gater. Herlig tapas og den kalde tomatsuppen Gazpacho er noen av de kulinariske spesialitetene man bør prøve i Granada, før man forflytter seg videre til et flamencoshow eller deltar i det livlige nattelivet.

Granada er en passelig stor by som byr på uendelige muligheter for å organisere kongresser, konferanser og uforglemmelige motivasjonsturer.

 

Córdoba

Sammen med Sevilla og Granada utgjør Córdoba de mauriske «triangelbyene» i Andalucía. En bygning alene er nok til å sette Córdoba høyt på alle reisendes reiserute: «Mezquita de Córdoba». En av verdens største islamske bygninger og et symbol på den verdslige og sofistikerte islamske kultur som blomstret her for mer enn tusen år siden da Córdoba var hovedstaden i islamske Spania, og Vest-Europas største og mest kultiverte by. Her kan man vandre rundt i trange smug, omgitt av lave, hvitkalkede hus fasader og kjenne på historiens puls. Det er en religiøs sammensmelting av klostre, kirker, synagoger, moskeer, arabiske bad, festningsmurer og palasser.

Ikke mindre enn 30 monumenter i Córdobas gamleby fikk i 1994 plass på UNESCOs verdensarvliste