BALEARENE

Balearene er en øygruppe i Middelhavet utenfor østkysten av Spania.

De fem største øyene er Mallorca, Menorca, og de pityuiske øyer Ibiza, Cabrera og Formentera. I tillegg kommer en del mindre øyer. Balearene er mest kjent for sine eventyrlige strender og krystallklart vann.

 

Mallorca

Mallorca er en av Middelhavets perler med grønne olivenlunder, turkist hav, høyreiste klipper, fantastiske strender og selvfølgelig den ettertraktede middelhavsvarmen med en gjennomsnitts temperatur på 17 grader. Mallorca er det perfekte reisemålet for insentiver og for små og store grupper. Gode flyforbindelser, utmerket 5-stjerners hoteller og arenaer i naturskjønne omgivelser, en rekke muligheter for utendørsaktiviteter og den pulserende hovedstaden Palma gjør Mallorca til en ettertraktet destinasjon.
Mallorca har over 30 marinaer og havner – fra luksuriøse yacht klubber hvor stjerner og VIPs møtes, til bittesmå marinaer for små fiskebåter. Med 550 kilometer kystlinje er Mallorca det ideelle stedet for en båttur, og her finner du alltid en liten badebukt med krystallklart vann og elegante yacht klubber med flotte restauranter. Mallorcas matkultur har en rik historie som inkluderer både romersk og afrikansk innflytelse, samt den tradisjonelle spanske. Selv om gastronomien er nesten identisk til det spanske fastlandet, er det noen vesentlige forskjeller. Øyas restauranter er kjent for å benytte seg av lokale råvarer og noen av de mest brukte lokal ingrediensene på middelhavsøya er sjømat, oliven, mandler og tomater. Halvparten av øyas befolkning er bosatt i hovedstaden Palma som er en vakker, livlig og kulturell by med sin massive gotiske katedral fra det 15. århundre som stiger majestetisk over den luksuriøse havnen. Palma blir ofte sammenlignet med Barcelona, og har i likhet med den katalonske hovedstaden rikelig med restauranter, fra tradisjonelle tapasbarer til luksuriøse restauranter, uteliv, shopping samt en rekke kjente «beach Clubs».
 

Menorca

Menorca med sine hundrevis av turkise bade bukter er både grønn og miljøvennlig.Menorca er en relativt rolig øy, vekk fra det pulserende nattelivet på nærliggende Ibiza og Mallorca. Strendene på den vakre kystlinjen er generelt ikke for overfylte og for deg som liker å sykle, gå tur, snorkle, dykke, eller spille golf, så er Menorca en perfekt blanding av avkobling og aktiviteter

Det går ferger fra blant annet Mallorca, Barcelona og Valencia til Menorca.

 

Ibiza

Navnet til denne middelhavsøya kan gi mange assosiasjoner til fest og høy partyfaktor, men Ibiza har mye mer å tilby enn det yrende nattelivet. Vakkert landskap av grønnkledde høyder, små sandkledde badeviker langs hele kysten, slumrende landsbyer og et turkist badevann gjør Ibiza til en spennende og vakker destinasjon. 

På Ibiza kan du oppleve et stort utvalg av strender med luksuriøse «beach Clubs» til helt private strender du kan nyte i stillhet for deg selv. Gårdsturisme, vinopplevelser, yoga-retreats og en mengde boutique hoteller som ligger i naturskjønne omgivelser og hvor historikk og mattradisjoner blandes med moderne luksus og design. På øya finnes det også moderne fasiliteter for å organisere møter og konferanser i flotte omgivelser med utsikt over havet. En rekke større hoteller perfekt for større grupper og et stort utvalg av hoteller spesialdesignet for motivasjonsgrupper.

Med et stort utvalg av verdenskjente nattklubber, golfbaner, restauranter, yachter og strandbarer gjør Ibiza ettertraktet for større eller mindre VIP-grupper.

 

Formentera

Formentera er en av Balearene og ligger omkring 6 km sør fra Ibiza. Øya er kjent som det siste Middelhavsparadis, fordi den har kunne leverer en god blanding av miljøvern sammen med turisme.

Øya er perfekt for avslappet strandliv, sykling, turgåing, kajakkpadling, snorkling, seiling og båtliv.

Formentera når du lettest med ferge fra Ibiza, som tar rundt 30 minutter, men fergene går også fra flere kystbyer på det spanke fastlandet.