BARCELONA

Barcelona er en av de få byene i Europa der du kan få både storby og strand. Med sine solfylte vintre og varme somre er det et ettertraktet reisemål året rundt.

Millionbyen er et shoppingmekka og med sin helt spesielle gotiske og moderne arkitektur, restauranter i verdensklasse, uteliv med mange pulserende nattklubber, noen av de aller beste 5-stjerners hotellene i Spania, og et av verdens beste fotballag er Barcelona en av Europas mest besøkte byer. Byen er for tiden rangert på 5. plass på ICCAs liste (International Congress and Convention Association) over mest populære destinasjoner for konferanser, møter og eventer.

Barcelona er årlig vertsby for store internasjonale konferanser, og har et stort utvalg av messeplasser, konferansehaller, restauranter, unike arenaer for gallamiddager og møter, og kan tilby mer enn 50.000 hotellrom. Byen er også kjent for sine gamle slott, gotiske kirker, operahus, herskapshus og vinkjellere som gir en perfekt setting for enhver spesiell anledning.

Barcelona har for lengst klart å markere seg med sitt kjøkken, kjent over hele verden for sine mange gode restauranter, fantastiske retter, matmarkeder og råvarer. Byen er perfekt til å arrangere aktiviteter kombinert med en kulinarisk opplevelse, og det behagelige middelhavsklimaet gjør det lett å arrangere utendørsaktiviteter (både på land og vann), året rundt.

Utflukter som til det hellige fjellet Montserrat, Salvador Dali-museet i Figueres, strandbyen Sitges eller andre småbyer langs Costa Brava er også populært. Vinregionen Penedes ligger omkring en time sør for Barcelona og er kanskje mest kjent for sin produksjon av cava. Her finner du en rekke vinprodusenter og et privat besøk til en av regionens mange cava-gårder med cava og vinsmaking er noe vi kan anbefale.