COSTA BLANCA/ COSTA CÁLIDA

Costa Blanca og Costa Cálida byr på milevis med kritthvite strender, vakre byer, herlig natur, gode golfbaner og middelhavsmat på sitt beste.

Flere daglige direkteruter fra hele Norge og en sol som skinner stort sett hele året gjør denne kystlinjen til Spanias mest ettertraktede destinasjon.

Alicante

Alicante er en av de raskest voksende byene i Spania og hovedstaden i provinsen med samme navn i den sørlige delen av Valencia. Denne sjarmerende byen ligger langs solkysten og tilbyr storby, strandliv, gode shoppingmuligheter, en fantastisk båthavn, stort utvalg av restauranter og barer, spansk kultur med historiske landemerker rundt hvert hjørne, og ikke minst den marmorbelagte strandpromenaden som er regnet som en av de flotteste i Spania.

Alicante kan tilby 320 soldager i året, direkteflygninger hele året fra flere byer i Norge, et bredt utvalg av hoteller, tradisjonelle tavernaer, unike vinprodusenter og spennende steder til å holde gallamiddager, møter og konferanser i helt spesielle omgivelser.

Alicante har i århundrer vært en viktig handelshavn. Byen ble grunnlagt i 324 f.Kr. av grekerne, men har senere tilhørt både romerne og maurerne, noe som setter sitt preg på arkitekturen.

Byen ligger vakkert til i en bukt med fjell og klipper. På en av toppene ligger det gamle mauriske slottet, «Castillo de Santa Bárbara». Et eventyrlig slott med uslåelig utsikt over Alicante og Middelhavet. I gamlebyen «El Barrio» finner man smale hyggelige gater, små torg, restauranter og en mengde barer. På dagen er det en rolig og behagelig atmosfære, og på kvelden er det god stemning i de mange barene og nattklubbene.

Denne destinasjonen er også ideell for fotturer, klatring, og terrengsykling gjennom fantastiske landlige landskap, eller aktiviteter kombinert med en kulinarisk opplevelse. Langs kysten kan det også arrangeres en rekke vannaktiviteter samt båtturer. Noen få mil unna Alicante kan du besøke Tabarca, den minst bebodde øya i Spania, med rund 50 fastboende. En gang i tiden var Tabarca skjulested for Middelhavets fryktede pirater. Etter det ble Spanias farligste fanger deportert dit og glemt. I dag er øya et fredelig feriealternativ.

Altea

Denne lille spanske byen på Costa Blanca regnes som en av verdens vakreste byer. Byen ligger ved havet, og er omgitt av sju fjell. På 60- tallet var Altea en bohemby hvor det bodde mange kunstnere fra hele Europa. Man kan enda se det når man går gatelangs de trange gatene i gamlebyen og ser inn i de små butikkene som selger all slags håndverk. Byen er en stille og rolig landsby med førsteklasses restauranter som tilbyr alt fra den lokale paella til internasjonalt kjøkken.

Altea er også et perfekt reisemål for å kombinere med en velværereise. Det finnes flere Spa & Wellness resorts hvor man kan slappe av og lade batteriene i nydelige omgivelser.

Costa Cálida

Costa Cálida tilhører Murcia regionen og er fortsettelsen på kystlinjen til Costa Blanca. Costa Cálida- den varme kysten er et av områdene med minst nedbør og flest soldager i hele Europa. Dagtemperatur ligger i snitt rundt +25-30 °C om sommeren og +15-20°C om vinteren. WHO har kåret regionen det beste stedet å bo ut fra helsemessige kriterier.

 

Mar Menor er Europas største saltvannslagune. Foruten å være et eldorado for diverse vannsport, er nordenden av lagunen mest kjent for sin spesielle mineral- og saltholdige minilagune, La Puntica. Lagunen er naturens eget spa. Vannet og den spesielle leiren, virker positivt på en rekke hudplager, i tillegg til en generell helseeffekt. Hit drar både spanjoler og utlendinger året rundt for å få sin helbredende kroppspleie helt gratis. Ved Mar Menor ligger halvøya La Manga, som ikke uten grunn blir omtalt som middelhavets perle. Her finner man milevis med kritthvite strender og krystallklart badevann. Norges Fotballforbund har eget anlegg like ved La Manga, og flere norske og utenlandske fotballklubber bruker dette anlegget til trening om vinteren.

Både Costa Blanca og Costa Cálida er et paradis for golfentusiaster. Det har blitt en av de ledende internasjonale helårs golfdestinasjonene, takket være det eksepsjonelle klima. Banene har førsteklasses anlegg, og er generelt plassert på kysten i nærheten av de viktigste turiststedene