MADRID

Selv om Madrid er proppet fullt av tapasbarer, er det mer enn bare tapas. Her finner du unike rooftops, moderne gastronomiske opplevelser, unike shoppingmuligheter, to av verdens beste fotballag og et uteliv som aldri tar slutt. En ekte «madrileño» vet hvordan man nyter livet.

Spanias hovedstad kombinerer sofistikert eleganse med en hyggelig atmosfære. Sine verdensberømte kongelige palasser, brede avenyer, majestetiske monumenter, flotte fontener og torg gir en unik setting for en uforglemmelig opplevelse. Er man fotballinteressert er det få byer som kan måles seg med Madrid. Opplev kamper i verdensklasse på Real Madrid stadion Santiago Bernabéu eller den splitter nye Wanda Metropolitana stadion til Atlético Madrid.

Som Spanias største forretningssenter, er det logisk for Madrid å ha alle de fasiliteter som er nødvendig for vellykkede arrangementer, uansett antall personer eller budsjett. Det finnes flere konferansesentre som kan arrangere alt fra små eventer til store kongresser. Byen byr på rikelig variasjon, alt fra verdens eldste restaurant til moderne «rooftops» med utsikt over byen, til gamle slott fulle av historie, koselige bakgårder, gamle palass og mye mer!

Madrid har en imponerende gamleby full av historie med sine trange gater og smug som skjuler en mengde av små butikker, restauranter og barer. Ikke noe annet sted i verden finnes det flere barer per innbygger enn i Madrid!

En annen bydel som er verdt et besøk er den fantastiske Barrio Salamanca. Her finner man alt man ønsker seg av shopping.  Alt fra eksklusive motehus til mer «high street fashion» og lokale spanske designere er å finne i de mange sjarmerende gatene. I Calle Jorge Juan ligger restaurantene og utekafeene på rekke rad og dette er absolutt «The place to be» når man skal ut å spise et bedre måltid. Med flere nyåpnede restauranter bare i 2016, strømmer det på med besøkende fra hele verden.

Et steinkast unna ligger Madrids svar på Central Park, Parque del Retiro som er en av verdens største byparker. Her møtes lokalbefolkning og turister i de velfriserte hagene med trær, blomster, statuer og kafeer. Midt i parken er det en stor kunstig innsjø hvor det er mulig å leie robåter.

Er man i Madrid så må man også få med seg noen av de mange museene byen har å by på. Pradomuseet regnes som ett av de beste kunstmuseene i verden. Samlingen består av europeisk kunst laget mellom 1200- og 1800-tallet, og er bygd opp rundt den tidligere kongelige spanske samlingen av malerier. På andre siden av gaten ligger Thyssen-Bornemiszamuseet, hvor man kan nyte bildene til blant annet Picasso, Dalí, Degas, Van Gogh, Pollock og mange andre. Hvis man ønsker å se mer moderne kunst, kan Reina Sofia museet anbefales. Her henger ett av Picassos mest kjente verk «Guernica» fra den spanske borgerkrigen.

Fra Madrid er det også flere muligheter for dagsturer. Opplev Spanias fascinerende historie og legendariske kultur med besøk i Toledo, Segovia eller El Escorial.  Eller frister det med vinsmaking og lunsj på en lokal bodega?