NORD-SPANIA

Er du glad i vakker natur, mat og vin så er Nord-Spania noe for deg.

Den nordlige delen av Spania har virkelig mye variert å by på. Her finner man godt bevarte middelalderlandsbyer, pittoreske vindistrikter, den vakre Biscayabukten, Baskerland og mye mer som bare venter på å bli utforsket.

I motsetning til resten av Spania har Nord- Spania et mildt og behagelig sommerklima, og mange spanjoler reiser gjerne hit om sommeren for å slippe unna varmen i sør.

San Sebastian

San Sebastian, eller Donostia som byen heter på baskisk, er en ekte gourmetdestinasjon og ingen annen by i verden har flere Michelin-stjerner per innbygger. Byen er en del av den selvstyrte regionen Baskerland på Spanias nordkyst og her får du en perfekt blanding av gammelt og nytt, tradisjonelt og urbant. Selv om det er regnet for å være Spanias kulinariske hovedstad mangler det ikke på kulturelle tilbud i byen som i 2016 ble kåret til EUs kulturhovedstad.
Med sine gyldne strender, flotte utsiktspunkter, sin lange strandpromenade og den 1350 meter lange stranden La Concha (skjellet) er det umulig å ikke bli imponert av denne lille baskiske kystbyen.

Byen er som de fleste kystbyer preget av fiske og pittoreske havnekvarter og tilbyr et stort utvalg av eksklusive fisk- og skalldyrrestauranter. I gamlebyen (Parte Vieja) finner du Pintxos barer på rad og rekke. Bardiskene er fylt med varme og kalde Pintxos som er den baskiske varianten av tapas.
Med et bredt utvalg av aktiviteter for større og mindre grupper, flott natur, historiske hoteller med sjøutsikt, restauranter i verdensklassen og et behagelig klima, er San Sebastian en av våre absolutt favoritt destinasjoner.

Bilbao

Bilbao er den største byen i Baskerland og provinshovedstad i den spanske provinsen Bizkaia.
Bilbao er omgitt av frodig landskap med skog, fjell, strender og klipper og kultur har blitt en prioritet for byen. Guggenheim-museet ble åpnet i oktober 1997, og har blitt et internasjonalt ikon.
Men det er ikke bare Guggenheim-museet, tegnet av arkitekten Frank Gehry, som setter sitt preg på byen. Man finner også vakker arkitektur som den tidløse undergrunnen designet av Sir Norman Foster, en flyplass designet av den spanske arkitekten Santiago Calatrava og et samfunnshus (Alhondiga) designet av Philippe Starck.

Bilbao er en gourmetby av rang. Nærhet til havet og stolte mattradisjoner har skapt et kjøkken som er helt unikt. Byen er berømt for sine Pintxos, den baskiske varianten av tapas, og det finnes en rekke restauranter med Michelin-stjerner. I gamlebyen Casco Viejo kan man besøke Europas største overbygde matmarked.

Byen er ikke bare kjent for sin moderne arkitektur, men også for bygninger som skriver seg fra helt tilbake til det 14. århundre. Byens storslagne avenyer og vakre bygningsmasse vitner om rikdom, makt og betydning. Besøk den gotiske Santiago-katedralen og Alhóndiga, et bygningskompleks som rommer bibliotek, flere barer og restauranter, kino og et takbasseng med glassgulv. Byen er en universitetsby og har et svært livlig natteliv med en mengde klubber og diskoteker.

Under et opphold i Bilbao kan du se museer i verdensklasse, spise på elegante restauranter eller besøke den nærliggende landsbygda.

La Rioja

La Rioja er en av de minste regionene i Spania, men absolutt en av de vakreste med sin rike kulturarv og vintradisjoner. Landskapet er fruktbart og variert på grunn av alle elvene. Fra fjellene renner det ut syv elver som ender i Ebro-elven, og danner syv daler. Det er som tatt ut fra et eventyr, med de små middelalder byene, de høye fjellene og de fantastiske vingårdene, som er opphav til en av de beste vinene i verden. Vinproduksjonen stammer tilbake til romertiden, og det finnes i dag over 500 vinprodusenter i La Rioja.

I tillegg til vinsmaking tilbyr denne regionen også en rekke andre aktiviteter som finner sted i og rundt de store vingårdene; ridning, off-road, varmluftsballong og mye mer.